Nya flygalternativ – drönare

drönare
Ni som sysslar med modellflygplan vet säkert vad jag pratar om. Det är inte längre enbart modellflygplan och helikoptrar som tar upp den minimalistiska himlen, vi har fått sällskap av något helt nytt.

Det finns nämligen något som heter drönare numera, och de fungerar på så sätt att de har en mängd olika propellrar som lyfter den upp i luften. Det som är bra med dem är att de är väldigt lätta att navigera och styra, och kan mycket finkänsligt föras över en mängd olika ytor. Jag har provat på några stycken och jag måste erkänna att det är löjligt roligt att hålla på med dem.

Det är också många som sätter kameror på dessa drönare, antingen vanliga kameror eller videokameror. Det i sin tur har gjort att drönarna har varit fantastiska hjälpmedel till att ta finfina bilder på olika saker, och där är väl den största nyttan med dem. Men det här med kameror har visat sig vara ett problem på drönare eftersom det kan strida mot lagen om övervakning. Den var någon länsstyrelse i södra Sverige som hade fått en förfrågan om att tillåta inspelning med drönare, men länsstyrelsen gav avslag, vilket kommer påverka många i hela landet. Den största förtjänsten med dem är därför försvunnen, men de är fortfarande roliga att hantera.

Leave a Comment

Filed under Allmänt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *